Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αγαπητοί γατόφιλοι


Σε αυτή την ανάρτηση θα σας μιλήσω για τις αγαπημένες μας γάτες,για μύθους που τις ακολουθούν και για αλήθειες που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε.
Το δύστροπο και μοναχικό <<ταπεραμέντο>>που τους αποδίδουμε συχνά είναι μύθος...Οι γάτες είναι πολύ ευπροσάρμοστες-περισσότερο από ότι νομίζουμε.
Το ξέρατε ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις που γάτες έχουν πλησιάσει τα 30 χρόνια ζωής;Συνήθως ζουν μέχρι 12 με 18 χρόνια κάποιες μέχρι και 20 λοιπόν αυτό δεν είναι μύθος αλλά αλήθεια!

Θα ήθελα πολύ οι τρεις γατούλες μου να ζήσουν τόσα χρόνια.Έχω δύο γάτους και μια μικρή γατούλα πρόσφατη στην οικογένεια,τον πιο μεγάλο γάτο τον έχω 8 χρόνια ενώ τον άλλο αρσενικό 11 μήνες που αυτός ο συγκεκριμένος γεννήθηκε εδώ στο σπίτι και την μικρή γατούλα που την έχουμε 3 βδομάδες.




Λοιπόν,είναι μύθος ότι οι γάτες δεν μπορούν να πάνε βόλτα με λουρί.Μπορείται να μάθετε την γάτα σας να πηγαίνει βόλτα με λουρί,αν και θα είναι λιγάκι ατύθαση στην αρχή για αυτό θα ήταν καλύτερο να κάνετε αρκετές δοκιμαστικές βόλτες μέσα στο σπίτι με την γάτα σας για να αποφύγετε να γίνετε ρεζίλι στη μέση του δρόμου.Και θυμηθείτε:ποτέ μην τραβήξετε απότομα την γάτα σας για να σας ακολουθήσει.Θα δυσανασχετήσει και θα εναντιωθεί στο λουρί πιθανότατα για πάντα.
Και άλλος μύθος,θέλω να σας ενημερώσω πως οι τελευταίες έρευνες που κοίταζα λένε πως το 75% των εγκύων γυναικών που αποβάλλουν από τοξοπλάσμωση δεν έχει έρθει ποτέσε επαφή με γάτες.Περισσότερες πιθανότητες έχετε να κολλήσετε από μια μη καλά πλυμένη σαλάτα παρά από μια γάτα έστω και αν αυτή νοσεί.

Για να κάνετε την γάτα σας ευτυχισμένη της αρκεί καταρχάς η αγάπη σας και η φροντίδα σας.Κι έπειτα,οι μικρές καθημερινές <<πολυτέλειες>>:ένα ωραίο καλάθι για να χουζουρεύει,μπάλες και παιχνίδια για να εξασκείται στο κυνήγι,ένα ονχοδρόμιο για να ξύνει τα νύχια της και φυσικά ένα δοχίο με άμμο που με <<ιερή>> προσήλωση θα διατηρείται καθαρό.Μην νομίζετε πως η γάτα δεν κινδυνεύει μέσα στο ίδιο σας το σπίτι α΄πό φάρμακα και προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να ανακαλύψει <<εξερευνόντας>> τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας.Από πλαστικές σακούλες που μπορούν να μετατραπούν σεε επικίνδυνο παιχνίδι.Από αναμμένο σίδερο που έχετε αφήσει πάνω στη σιδερώστρα σας.Από αναμμένα κεριά που έχετε αφήσει χωρίς επίβλεψη.

Τελικά οι γάτες κατά την γνώμη μου είναι από τα καλύτερα κατοικίδια που μποτείται να αποκτήσετε και να θυμάστε ότι αν θέλετε να πάρετε μια γάτα θα ήταν προτιμότερο να βρείτε μια αδέσποτη που θα έχει ανάγκη να ζήσει ήρεμα κάπου χωρίς να κινδυνεύει κάθε λεπτό της ζωής της να πεθάνει από τους κινδύνους του δρόμου.
Καλή συμβίωση με την γάτα σας!!!

2 σχόλια:

  1. Felis να σου ζήσουν οι γάτες σου! Όσο για τη βόλτα με λουρί, είμαι απόλυτα εναντίων, γιατί η γάτα είναι ένα ζώο που του αρέσει η ελευθερία, δεν είναι φυσιολογικό να δέχεται να το περιορίζεις. Όσο για την τελευταία παράγραφο, έχεις απόλυτο δίκιο, αν έχεις ένα κατοικίδιο, πρέπει να έχεις και την ευθύνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Vipera σε ευχαριστώ πολύ!Εμείς έχουμε βγάλει τέτιοα στερεότυπα για τα ζώα και ο σκύλος την ελευθερία του θέλει όπως και κάθε ζώο ή άνθρωπος.;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή